با مطالعه این مقالعه جذاب، همراه مرجع تابلوسازی ایران باشید…

 

لیگ تامپسون در کتاب “۵۳ اصل مذاکره” می‌نویسد: در اختیار داشتن گزینه‌های دیگری غیر از مذاکره فعلی، اهمیت زیادی دارد. اما همواره این خطر نیز وجود دارد که چنان در گزینه‌های دیگرمان غرق شویم که به محض شنیدن پیشنهادی که کمی بهتر از گزینه فعلی‌مان است، آن را بپذیریم و مذاکره فعلی‌مان را ترک کنیم…

 

اگر اولین پیشنهادی که از گزینه فعلی‌مان کمی بهتر است را بپذیریم، دچار بیماری «کم‌خواهی در مذاکره» شده‌ایم. اولین نشانه این بیماری آن است که از حصول توافق بسیار خوشحال می‌شویم.

 

داروی این بیماری، داشتن نقطه هدف است. نقطه هدف، بیانگر وضعیتی است که در آن همه شرایط، مطلوب ما خواهد بود. نقطه هدف، در حقیقت، هدفی است که هم جذاب است و هم واقع‌بینانه

 

برای مثال، فرض کنید می‌خواهیم خانه‌مان را بفروشیم و برای این منظور، کف قیمت ۲۵۰ هزار دلار را به عنوان نقطه ترک مذاکره در نظر گرفته‌ایم. حالا برای تعیین نقطه هدف، باید بررسی کنیم که خانه‌های مشابه خانه ما با چه قیمتی به فروش رفته‌اند. مثلاً ممکن است به این نتیجه برسیم که خانه‌های مشابه خانه ما به قیمت ۲۷۰ تا ۲۹۰ هزار دلار فروخته شده‌اند. پس می‌توانیم نقطه هدف‌مان را ۲۷۰ هزار دلار تعیین کنیم

 

یادمان باشد، نقطۀ هدفی که برای خود تعیین می‌کنیم، باید به گونه‌ای باشد که اگر آن را مطرح کردیم و طرف مقابل فوراَ آن را قبول کرد، همچنان نسبت به توافق حاصله، احساس رضایت داشته باشیم و پشیمان نشویم.