1️⃣ هزینههای زندگی را کنترل کنید
اولین عامل استرسزا در زندگیهای امروزی، پول است. پسانداز کردن برای بازنشستگی، خرید خانه، داشتن بیمه و غیره از بهترین راهکارها برای مدیریت هزینهها و در نهایت کاهش استرس است.
2️⃣ به قدر کافی بخوابید
براساس تحقیقات انجمن روانشناسان ایالات متحده آمریکا، ۲۱ درصد افرادی که با استرس دست و پنجه نرم میکنند، دچار کمخوابی هستند. اگر کمبود خواب شما همیشگی باشد قطعا بمبی از استرس خواهید بود که هر لحظه خطر انفجار دارد.
3️⃣ برنامهریزی کنید
برای هر روز، هر هفته و هر ماه خود برنامهریزی کنید. شاید این کار برایتان خسته کننده باشد، اما از استرس کارهایی که ممکن است فراموش کنید رها شده و با برنامهریزی درست، موفقیت بیشتری در انتظارتان خواهد بود.
4️⃣ لیستی از کارهایتان داشته باشید
بعد از برنامهریزی، لیستی برای خود تهیه کنید تا از انجام تمام کارها مطمئن شوید. البته سعی کنید این لیست کوتاه باشد. در غیر این صورت، خود عاملی برای افزایش استرستان خواهد بود.
5️⃣ برای زندگیتان قانون بگذارید
داشتن قوانین خاص و سختگیرانه، مانند شروع کار بعد از ساعت ۷ صبح و تعطیل کردن قبل از ۱۰ شب، به شما این اطمینان را میدهد که برای استراحت وقت کافی دارید و میتوانید بدون استرس زندگی کنید.
6️⃣ شرایط خود را بسنجید
این که بدانید چطور موقعیتهای پراسترس را پشت سر بگذارید مسالهی بسیار مهمی است. راهکار مقابله با استرس در هر فردی متفاوت است. برای مثال، شاید یک نفر با گوش دادن به موسیقی، دردودل کردن با دیگری یا خواب نیمروز بتواند استرس خود را کاهش دهد. پس باید بتوانید راههای کاهش استرس را در خود پیدا کرده و آنها را به کار بگیرید.
7️⃣ تمرینات مدیتیشن انجام دهید
مدیتیشن (مراقبه) بهترین راهکار برای کاهش استرس است. برای اینکه روز آرام و بیاسترسی داشته باشید حداقل ۱۰ دقیقه از وقتتان را به مدیتیشن بپردازید.
8️⃣ با دیگران در ارتباط باشید
یکی از راههای کاهش استرس، ارتباط برقرار کردن با اطرافیان است. اگر در محل کار دچار استرس شدید، از مدیر یا همکاران خود کمک بگیرید. اگر استرس در خانه به سراغتان آمد، با اعضای خانواده در مورد حال و احساس خود حرف بزنید.
9️⃣ خانهتان را سر و سامان دهید
از دلایل استرس و اضطراب بهمریختگی محل کار یا زندگی فرد است. پس تمام وسایل اضافی و کهنه را به افراد نیازمند بدهید و همیشه روی میزکارتان را مرتب کنید.
در ارتباط باشید